sâmbătă, 1 martie 2008

Ce este PayPal?

Ce este PayPal?
PayPal este un serviciu de plați online, asemănătoru cu AlertPay, care îți permite să trimiți și să primești bani online. Acest serviciu a fost lansat în anul 1998 și a fost cumpărat de Ebay în 2002. PayPal este acceptat în prezent de toate marile magazine și servicii de pe internet.
PayPal acceptă România?
Da. Deși la început PayPal a fost destinat cu precădere cetățenilor Statelor Unite, el s-a extins rapid și în țările Uniunii Europene. România și Bulgaria au fost acceptate în septembrie 2007.
Câți utilizatori are PayPal?
PayPal are peste 155 de milioane de utilizatori, operează în 17 monede și este disponibil în peste 190 de țări.
Cum funcționează PayPal?
PayPal este ca o bancă online. Acolo ai un cont pe care îl poți alimenta prin diferite metode. Banii din cont sunt ținuți în siguranță până te hotărăști să-i folosești.
Cât de sigur este PayPal?
PayPal are cel mai înalt sistem de securitate de pe internet. Plățile către diverși comercianți pe care le realizezi prin intermediu PayPal sunt foarte sigure deoarece PayPal nu dezvăluie comerciantului numărul cardului de credit. O altă metodă de securitate la fel de importantă este aceea că PayPal te protejează 100% de plățile neautorizate. Adică, dacă cineva reușește să trimită bani din contul tău, PayPal te va ajuta să îți recuperezi banii. Conexiunea cu site-ul se realizează securizat, folosindu-se cea mai puternica criptare, pe 256 biți.
Care sunt tipurile de cont?
Personal:
Acest tip de cont este recomandat dacă trimiți și primești bani de la familie și prieteni și faci cumpărături online. Instrumentele pentru Ebay pentru acest cont sunt limitate și, de asemenea, acceptarea cărților de credit și de debit este limitată.
Premier:
Acest tip de cont este recomandat pentru persoanele care cumpără în mod frecvent produse de pe internet, comercianți și pentru persoanele care au afaceri online. Acesta are în plus pe lângă facilitățiile contului Personal instrumente pentru Ebay, servicii pentru comercianți, acceptarea majorității cărților de credit și de debit și cardul de debit PayPal.
Business:
Acesta se aseamănă foarte mult cu contul Premier, dar pe lângă facilitățiile oferite de acel tip de cont, acesta ofera și posibilitatea accesului mai multor utilizatori.
Contul se poate upgrada oricând!
Unde îmi găsesc numărul de cont?
PayPal nu folosește un număr de cont, ci o adresă de email pentru trimiterea și primitul banilor. Toate confirmările sunt trimise pe adresa de email.
Care sunt taxele?
Deschiderea unui cont, alimentarea lui și trimiterea banilor este gratuită pentru toate tipurile de cont. La banii primiți în contul Personal nu se adaugă nicio taxă, însă pentru banii primiți în contul Premier sau Business se adaugă o taxă de 1,9% până la 3,4%+0,35 euro pe tranzacție. Pentru schimbul valutar se reține o taxă de 2,5% din suma totală.
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.